Pohankové vanilkové rohlíčky s KOKO Ghí

Na vlně chuti

Pohankové vanilkové rohlíčky s KOKO Ghí

Pohankové vanilkové rohlíčky s Koko Ghí, naprosto senzační pro ty, kteří si nemůžou dopřát chuť másla, Ghí nebo-li přepuštěné máslo je zbaveno mléčné bílkoviny, tudíž s tímto cukroví nemusíte mít výčitky. Kombinace Ghí s kokosovým olejem je skvělá, vůně a chuť jedinečná, to prostě nelze popsat.

Postup přípravy

  1. Odvážíme si jednotlivé ingredience, pohankovou mouku, ghí, nameleme si lískové ořechy společně s kokosovým cukrem, vyškrábneme vanilku z vanilkového lusku.

    Nasypeme si na pracovní plochu pohankovou mouku a přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, já nepřidávala nic navíc. Důkladně prohnětené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet.

  2. Druhý den vyndáme hodinu předem, než s ním budeme pracovat, hodně nám v lednici díky Ghí zatuhne.

    Těsto opět lehce propracujeme a připravíme z něj rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Osvědčilo se mi připravovat vanilkové rohlíčky s pomocí pečícího papíru, na kterém rohlíčky vyválím a stočím.

  3. Připravené rohlíčky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 – 25 minut, záleží na tloušťce, určitě se nevyplatí dělat příliš tenké, rohlíčky jsou křehké a rozpadly by se.

    Upečené rohlíčky poznáte snadno, začnou nádherně vonět a provoní celý dům, s Ghí určitě 20-25 minut.

  4. Upečené rohlíčky necháme vychladnout, nepospícháme, jinak se nám rozlámou, následně je již jen obalíme v namletém kokosovém cukru. Já si nasypala namletý kokosový cukr na talíř, položila do něj vanilkový rohlíček a druhou rukou posypala. Nemusíte se bát, po vychladnutí již tak křehké nejsou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte