Roční období plné barevných listů a dozrávajícího ovoce… miluju tu hru barev, kterou nám příroda připravila. Podzimní raw koláč jsem udělala především ze surovin, které jsou teď aktuální.
Tip: Koláč můžete udělat stejně tak i hruškový :).
- 1h
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
ořechy vlašské
|
150 g |
slunečnicová semínka
|
100 g |
švestky sušené
|
150 g |
jablka
|
500 g |
kokosový olej
|
100 ml |
skořice mletá
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Celý postup můžete nakoukat ve videu:
Makronutrienty
42%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 308 kJ | 1 624 kJ |
Kalorická hodnota | 313 kcal | 388 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22 g
3,61 g |
27,3 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,2 SVJ | 2,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,8 g
10,3 g |
30,8 g
12,8 g |
Bílkoviny | 5,04 g | 6,26 g |
Sůl | 0,08 g | 0,099 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů