Plnený zemiakovo - hokkaido knedlík bez vajíčka na kapustovo - jabĺčkovej oblohe
Účastní se soutěže: Chutné svačinky
Ahojte :)
Po dlhšej dobe som sa znovu dostala na milovaný blog a nemôžem sa dočkať, ako sa s vami podelím o recept na moje prvé knedlíčky :) ....pekne plnené lesnými hríbikmi :)
Poviem vám, že to bola pre mňa fuška, nájsť správnu konzistenciu cesta, aby som sa z lepidla pohla k niečomu naozaj tvarovateľnému :D
Nakoniec to ale vyšlo a spolu s kapustou, robenou na jabĺčkach a zároveň aj v jablkovej šťave, to stálo za to :)
Vzhľadom k tomu, že moje prsty boli celé od zemiakov a tekvice :D som vám odfotila len konečný výsledok :)
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
knedlíky | |
---|---|
brambory vařené ve slupce
|
1 kg |
dýně Hokkaido
|
200 g |
škrob jemný bramborový
|
3 lžíce |
sůl
|
2 lžičky |
celerová nať
|
2 hrsti |
plnka | |
mražené houby - hřiby
|
200 g |
cibule bílá
|
1 kus |
rozmarýn
|
2 lžičky |
kmín mletý
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 lžička |
olej řepkový
|
2 lžíce |
červené zelí | |
hlávkové červené zelí
|
500 g |
cibule bílá
|
1 kus |
jablka
|
2 kusy |
cukr krystal
|
2 lžíce |
bobkový list celý sušený
|
3 kusy |
pepř černý celý
|
5 kuliček |
kmín mletý
|
2 lžíce |
rozinky sušené
|
2 hrsti |
šťáva jablečná, mošt
|
500 ml |
voda
|
500 ml |
Postup přípravy
-
Knedlíky:
Zemiaky a tekvicu dáme variť vo zvlášť hrnci.
Zemiaky nešúpeme.
Ošúpeme ich až po uvarení a spolu s uvarenou tekvicou ich nastrúhame na strúhadle.
Cesto ochutíme morskou soľou a vňaťkou.
Prisypeme Solamyl a múku.
Miesime.
Vyskúšame, či sa z cesta dá vytvarovať gulôčka.
Knedlíky naplníme.
Dáme ich do vriacej a osolenej vody.
Až vyplávu, budú hotové :)
Plnka:
Na mierne hnedú cibuľku, ktorú sme si orestovali na oleji dáme hríbiky.
Zalejeme ich vodou a ochutíme mletým rozmarínom, ktorý sa perfektne hodí k tekvici, mletým čiernym korením a soľou.
Zalejeme vodou.
Varíme aspoň takých 20 minút, dokiaľ sa nám voda neodparí.
aaa kapusta, tá naša, špeciálna, jablková :) ...
Na opraženú cibuľku nasypeme cukor.
Až cukor skaramelizuje, zalejeme ho jablčnou šťavou a vodou.
Pridáme nasekanú kapustu a jabĺčka.
Ochutíme.
Varíme, dokiaľ kapusta nezmäkne tak, aby nám v nej ostala šťava.
Na hotové knedlíky dáme opraženú cibuľku, alebo ich vyobriacame priamo v panvičke, kde sa nám cibuľka pražila :)
Makronutrienty
87%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ | 965 kJ |
Kalorická hodnota | 77,6 kcal | 231 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,7 g
1,6 g |
46,7 g
4,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,57 SVJ | 4,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,34 g
0,055 g |
3,98 g
0,165 g |
Bílkoviny | 1,11 g | 3,29 g |
Sůl | 0,36 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů