Plněné kuřecí karbanátky

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Plněné kuřecí karbanátky

Postup přípravy

  1. Uvaříme vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.

  2. Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat ani upravovat. Mokrým a rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8 porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.

  3. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.

  4. Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky.

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15 - 20 minut, až karbanátky zezlátnou. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte