PIZZA z lupinové mouky - LC

Laduš

PIZZA z lupinové mouky - LC 2 další fotky

Chuťově se velmi blíží klasické, ale low carb pizza je určitě zdravější.

Těsto z lupinové je pevnější, z mandlové víc lepkavé, ale obě jdou krásně vyválet. Obě placky se nemusí předpékat. Hotová pizza je z lupinové trošku pevnější, z mandlové vláčnější a s krásně křupavými okraji. Chuťově velmi podobné.

Postup přípravy

  1. Do vyšší nádoby jsem natrhala mozzarellu, přidala vejce, sůl a olivový olej. Rozmixovala jsem tyčovým mixérem.

    Směs jsem přelila do misky a přidala ostatní ingredience. Důkladně jsem promíchala a nechala nějakou dobu odstát, aby mohlo psyllium nabobtnat.

  2. Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry. Pak jsem horní papír odloupla a placku se spodním papírem jsem přendala na plech. Okraje jsem zarovnala kartou, aby byly trochu vyšší.

    Placku jsem potřela olivovým olejem, pak rajčatovým protlakem a posypala kořením na pizzu. Posypala jsem nahrubo nastrouhanou šunkou (věřte, že se to pak jí mnohem lépe, než když jsou tam kolečka 😉 ), nastrouhanou goudou a mozzarellou.

  3. Vložila jsem do předehřáté trouby (naplno, plyn stupeň č. 8 ) a pekla 20 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte