- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
Náplň | |
100 g |
100 g |
Navrch | |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
všetko dávam od oka, uvarené a vychladnuté zemiaky, postrúham najemno a pridávam polohrubú múku, pokiaľ nevznikne nelepivé cesto (nesolím, lebo zemiaky som varila v osolenej vode) cesto si rozvaľkám, a vykrojím koliečka, ktoré plním slivkovým lekvárom.
-
Dám variť, keď vyplávajú pirohy na povrch, opatrne vyberiem a premyjem vo vlažnej vode, polejem roztopeným maslom a posypem orechami alebo makom.
Makronutrienty
83%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 844 kJ | 2 236 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 534 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
37,4 g
5,65 g |
99,1 g
15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,74 SVJ | 9,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,44 g
1,74 g |
11,8 g
4,61 g |
Bílkoviny | 3,31 g | 8,77 g |
Sůl | 0,003 g | 0,008 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů