Kdo má rád játra? Já ano a tenhle recept miluju.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Pyré | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 oříšky |
2 oříšky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli na proužky, k cibuli přihodíme nakrájená, očištěná játra. Necháme zatáhnout. Přidáme protlak, sójovku, kmín, chilli, necháme zasmahnout a podlijeme vodou. Pomalu je dusíme pod pokličkou.
Mezitím si květák, obraný na růžičky, dáme vařit do osolené vody spolu s kurkumou.
Jakmile jsou játra měkká, necháme vydusit vodu a dochutíme solí.
Květák scedíme a rozmixujeme s máslem a dochutíme solí a oříškem.
Makronutrienty
27%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 335 kJ | 1 637 kJ |
Kalorická hodnota | 80 kcal | 391 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,48 g
1,38 g |
21,9 g
6,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,448 SVJ | 2,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,47 g
1,55 g |
17 g
7,56 g |
Bílkoviny | 8,5 g | 41,6 g |
Sůl | 0,75 g | 3,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů