
Kdo má rád játra? Já ano a tenhle recept miluju.
- 30m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
játra vepřová
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
rajský protlak
|
1 lžíce |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
vepřové sádlo
|
1 lžíce |
kmín drcený
|
1 lžička |
chilli jalapeňos papričky
|
1 kus |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Pyré | |
---|---|
květák
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
2 oříšky |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na sádle orestujeme cibuli na proužky, k cibuli přihodíme nakrájená, očištěná játra. Necháme zatáhnout. Přidáme protlak, sójovku, kmín, chilli, necháme zasmahnout a podlijeme vodou. Pomalu je dusíme pod pokličkou.
Mezitím si květák, obraný na růžičky, dáme vařit do osolené vody spolu s kurkumou.
Jakmile jsou játra měkká, necháme vydusit vodu a dochutíme solí.
Květák scedíme a rozmixujeme s máslem a dochutíme solí a oříškem.
Makronutrienty
27%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 1 641 kJ |
Kalorická hodnota | 79,8 kcal | 392 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,5 g
1,37 g |
22,1 g
6,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,45 SVJ | 2,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,45 g
1,54 g |
16,9 g
7,54 g |
Bílkoviny | 8,49 g | 41,7 g |
Sůl | 0,86 g | 4,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů