Pickles ze zelí a červené řepy

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pickles ze zelí a červené řepy

Kvašenou zeleninu (pickles) u nás jíme pravidelně a tady je další z našich jednoduchých receptů z červené řepy a zelí.

Postup přípravy

  1. Nakrájíme zelí na jemno a vložíme je do mísy. Pak přidáme na hrubo nastrouhanou červenou řepu. Přidáme sůl a vše promícháme. Při mícháni zeleninu promačkáváme. Necháme odležet půl hodinky, kdy zelí s řepou pustí šťávu.

  2. Po půl hodině směs postupně vymačkáme a vložíme do hrnce na pickles. Celý obsah pak pořádně zmáčkneme. Zatížíme těžítkem a zalyjeme šťávou, která zbyla po vymačkání. Vše zakryjeme, navléknutím gumičky na píst zajistíme stálý tlak na zeleninu.

    Lze přidat so směsi i nastrouhaný křen. Množství nechám na vaší chuti.

    Takto připravený pickles umístíme na teplé místo (já ho položila v kuchyni k topení) a necháme 3 až 5 dní kvasit. V prvních 3 dnech se většinou nic neděje, až po třetím dnu nastává proces kvašení.

  3. Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout.

    Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte