Vyzkoušejte netradiční zeleninovou přílohu a ozdravte svůj běžný jídelníček. Tolárky jsou pouze za základních surovin s voňavým kořením. Tato příloha splňuje podmínky nejen pro zdravé stravování, ale i paleo, primal, nízkosacharidové keto stravování - low carb.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
petržel kořenová
|
300 g |
kořenicí směs italské koření
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
česnek stroužky
|
2 stroužky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na slabá kolečka - cca 2-3mm.
česnek nasekáme nadrobno. V míse smícháme tolárky se všemi surovinami. Pokud se Vám nechce mazat mísa navíc, rozložte tolárky přímo na plech, posypte kořením, česnekem a pokapejte olejem.
-
Pečte cca 25-30min při 200C - až tolárky začnou lehce zlátnout.
Makronutrienty
51%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 265 kJ | 423 kJ |
Kalorická hodnota | 63,2 kcal | 101 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,8 g
0,988 g |
10,9 g
1,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,68 SVJ | 1,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,6 g
0,552 g |
5,75 g
0,883 g |
Bílkoviny | 2,97 g | 4,75 g |
Sůl | 1 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů