Vyzkoušejte netradiční zeleninovou přílohu a ozdravte svůj běžný jídelníček. Tolárky jsou pouze za základních surovin s voňavým kořením. Tato příloha splňuje podmínky nejen pro zdravé stravování, ale i paleo, primal, nízkosacharidové keto stravování - low carb.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na slabá kolečka - cca 2-3mm.
česnek nasekáme nadrobno. V míse smícháme tolárky se všemi surovinami. Pokud se Vám nechce mazat mísa navíc, rozložte tolárky přímo na plech, posypte kořením, česnekem a pokapejte olejem.
-
Pečte cca 25-30min při 200C - až tolárky začnou lehce zlátnout.
Makronutrienty
45%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 329 kJ | 534 kJ |
Kalorická hodnota | 78,7 kcal | 128 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,76 g
0,996 g |
11 g
1,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,676 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,37 g
0,818 g |
8,7 g
1,32 g |
Bílkoviny | 2,95 g | 4,78 g |
Sůl | 0,992 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů