Pečená rajčata s balkánským sýrem

Jídelní plán

Pečená rajčata s balkánským sýrem 1 další fotka

Pečená rajčata s balkánským sýrem a tymiánem jsou jednoznačně moje nejoblíbenější (nejen letní) příloha ke grilovanému masu. Vyzkoušejte je - jsou fantastická!!!

Postup přípravy

  1. Rajčata pokrájíme na poloviny, opepříme, posypeme tymiánem a zastříkneme olivovým olejem. Do jednoho rožku přidáme stroužky česneku. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180°C.

    Jakmile rajčata pustí šťávu a jsou upečená, vyndáme je z trouby a část šťávy odebereme - cca hrnek. Na zajčata rozdrobíme polovinu balkánského sýra.

    Odebranou šťávu dáme do mixéru spolu se zbývající polovinou sýra a pečenými stroužky česneku. Sdrhneme sem také lístky z části snítek tymiánu (snítky jako takové nemixujeme - v omáčce by byly kousky). Rozixujeme na hladkou omáčku, kterou pak pečená rajčata zalijeme.

    Dáme zapéct. Solíme až nakonec, po ochutnání - balkán sám o sobě je hodně slaný a jídlo snadno přesolíte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte