
Husa a zase Husa - pomalu pečená, jen sůl a kmín, bílé zelí zahuštěné bramborem a hruškou, červené zelí zahuštěné jablkem a přidány sušené třešně . Knedlík kynutý i bramborový.
- 4h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na husu: | |
---|---|
husa
|
4 000 g |
kmín celý
|
2 lžíce |
sůl
|
4 lžičky |
Na bílé zelí: | |
kysané bílé zelí
dvě sklenice, slít
|
1 000 g |
hruška
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
kmín celý
|
1 lžička |
sůl
sůl a kmín dle chuti
|
1 lžička |
Na červené zelí: | |
kysané červené zelí
dvě sklenice
|
1 000 g |
brambory konzumní pozdní
|
1 kus |
cibule
|
1 kus |
kmín celý
|
1 lžička |
sůl
osolíme a okmínujeme dle chuti
|
1 lžička |
třešně sušené
|
80 g |
Postup přípravy
-
Husu jsem solila a pokmínovala, dala zavřené péct na 100 st. do trouby . Pekla jsem ji asi 5 h, po 5 hod odkryla a troubu zesílila na 150-180°C a dopekla kůrku.
-
Na výpeku z husy jsem si orestovala cibuli a polovinu přidala do každého zelí.
Bílé zelí - 2 sklenice jsem slila a pokrájela. Přidala na opečenou cibuli a nastrouhala jsem tam 2 středně velké hrušky. Přidala 4 lžíce výpeku. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.
Červené zelí - 2 sklenice jsem slila, pokrájela a přidala jsem opečenou cibuli.
Do zelí jsem nastrouhala syrovou na jemno nastrouhanou bramboru, přidala 4 lžíce sádla z výpeku a balení sušených třešní. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.
Makronutrienty
10%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 969 kJ | 7 926 kJ |
Kalorická hodnota | 232 kcal | 1 894 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,26 g
2,06 g |
26,7 g
16,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,326 SVJ | 2,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
6,1 g |
166 g
49,9 g |
Bílkoviny | 9,88 g | 80,8 g |
Sůl | 0,963 g | 7,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů