Husa a zase Husa - pomalu pečená, jen sůl a kmín, bílé zelí zahuštěné bramborem a hruškou, červené zelí zahuštěné jablkem a přidány sušené třešně . Knedlík kynutý i bramborový.
- 4h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na husu: | |
---|---|
4 000 g |
4 000 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
4 lžičky |
4 lžičky |
Na bílé zelí: | |
dvě sklenice, slít 1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
sůl a kmín dle chuti 1 lžička |
1 lžička |
Na červené zelí: | |
dvě sklenice 1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
osolíme a okmínujeme dle chuti 1 lžička |
1 lžička |
80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Husu jsem solila a pokmínovala, dala zavřené péct na 100 st. do trouby . Pekla jsem ji asi 5 h, po 5 hod odkryla a troubu zesílila na 150-180°C a dopekla kůrku.
-
Na výpeku z husy jsem si orestovala cibuli a polovinu přidala do každého zelí.
Bílé zelí - 2 sklenice jsem slila a pokrájela. Přidala na opečenou cibuli a nastrouhala jsem tam 2 středně velké hrušky. Přidala 4 lžíce výpeku. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.
Červené zelí - 2 sklenice jsem slila, pokrájela a přidala jsem opečenou cibuli.
Do zelí jsem nastrouhala syrovou na jemno nastrouhanou bramboru, přidala 4 lžíce sádla z výpeku a balení sušených třešní. Dusit do měkka, přidat sůl a kmín dle chuti.
Makronutrienty
8%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 957 kJ | 7 827 kJ |
Kalorická hodnota | 229 kcal | 1 871 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,69 g
2,06 g |
22 g
16,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,269 SVJ | 2,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,3 g
6,1 g |
166 g
49,9 g |
Bílkoviny | 9,71 g | 79,4 g |
Sůl | 0,812 g | 6,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů