Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý.
Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Patizon | |
---|---|
patizon
|
1 kg |
hraška na obalování pikantní
|
100 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
100 ml |
Příloha | |
brambory konzumní pozdní
|
500 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj
|
200 ml |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice.
V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit.
Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
Makronutrienty
55%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 425 kJ | 2 718 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 650 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,5 g
1,37 g |
66,9 g
8,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,05 SVJ | 6,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,27 g
3,81 g |
40,1 g
24,3 g |
Bílkoviny | 2,14 g | 13,7 g |
Sůl | 0,94 g | 6,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů