Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta podle naší maminky

AlenaK

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta podle naší maminky

Postup přípravy

  1. Mléko přivedeme k varu spolu s cukrem, máslem a solí, poté vmícháme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto neodlepí od stěn, odstavíme z plotny, chvíli necháme odstát a vychladnout a poté po jednom vmícháme žloutky.

  2. Pozor nevzniká hned těsto jen hrudkovatá hmota, těsto vysypeme na pomoučený vál, poté ručně vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na stejné kousky, do každého dáme ovoce, vytvoříme knedlík.

  3. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 3-4 minuty dokud nevyplavou, vyndáme je a pomastime olejem, aby se nepřilepily.

  4. Podáváme s vyšlehaným tvarohem se smetanou, cukrem, karamelizovanou praženou strouhankou polité másle.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte