Ovesná kaše s ovocem a spoustou bílkovin

Jídelní plán

Ovesná kaše s ovocem a spoustou bílkovin

Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.

Postup přípravy

  1. Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:)

    Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte.

    Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem.

    Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra.

    Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte