OŘECHOVÝ CHLÉB

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

OŘECHOVÝ CHLÉB

Tenhle chlebík je u nás vyloženě dámská záležitost.

Kubík by si ho sice s chutí dal, ale kvůli své alergii na ořechy nemůže. A tatínek má radši klasický "kmíňák". Takže se o něj dělíme s Barčou jen my dvě, ale ani tak dlouho nevydrží. Člověk zhltne klidně tři krajíce jakoby nic.

Postup přípravy

  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně. Poté vyškrábneme na olejem pomaštěnou pracovní plochu, vytvarujeme váleček a uložíme ho do sádlem vymazané formy na biskupský chlebíček (28x9cm).

  2. Necháme pod igelitem asi 1 hodinu kynout, pak orosíme a pečeme na nejnižší příčce v troubě 30 minut na 200 a pak ještě 15 minut na 180 stupňů HV.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte