![Ořechovo rýžové rizoto](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/1892/LJ8H3UJM4D/recipes.view.hero/13124503_10206395947959171_5182225929573554334_n.jpg)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 lžíce |
2 lžíce |
450 g |
450 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 120 g |
120 g |
Na posypání | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ohřejeme vývar a v druhém hrnci opražíme cibulku do zlatova, přidáme rýži, česnek, tymián a dobře promícháme, přidáme víno a na mírném ohni mícháme, dokud se víno nevyvaří. Přidáme horký vývar a opět mícháme, dokud se nevyvaří. Přidáme citronovou šťávu, rukolu a parmezán a ještě trošku povaříme.
-
Servírujeme s rozmixovaným tofu a celými ořechy.
Makronutrienty
59%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 684 kJ | 3 182 kJ |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 760 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,6 g
1,14 g |
86,4 g
5,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,86 SVJ | 8,64 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,32 g
1,71 g |
34,1 g
7,98 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 27 g |
Sůl | 0,596 g | 2,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů