Nepečený čokoládový dortík

Jídelní plán

Nepečený čokoládový dortík 1 další fotka

Milujete čokoládu? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý čokoládový dort. Tento nízkosacharidový dort je ze základních surovin a na jazyku se jen rozplývá .....hodí se pro každou příležitost a příprava Vám bude trvat opravdu jen pár minut. Použili jsme formu o průměru 18cm.

Postup přípravy

  1. Korpus - všechny suroviny rozmixujeme v sekáčku od tyčového mixeru. Vzniklou směs namačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem.

  2. Čokoládový krém - želatinu necháme asi deset minut nabobtnat s 6 lžícemi vody. V jiném kastrůlku na velmi mírném plameni rozehřejeme čokoládu cca ve 100ml šlehačky, přidáme kakao a vše promícháme do hladké hmoty. Necháme zchladnout. Mezitím dáme do mísy zbývající šlehačku a tvaroh a našleháme do tuha a nakonec přidáme po troškách rozpuštěnou čokoládu s kakaem a zašleháme. Zahřejeme a rozpustíme nabobtnalou želatinu na mírném ohni, pozor nesmí se vařit. Do rozpuštěné želatiny vmícháme dvě lžíce čokoládového krému, rozmícháme a vymícháme do zbytku krému. Krém naneseme na korpus. Dáme do lednice.

  3. Malinové želé - želatinu necháme asi 10min. nabobtnat s cca 200ml vody. Poté ji zahřejeme a rozpustíme na mírném ohni, pozor nesmí se vařit. Přidáme mražené maliny a vše společně promícháme. Maliny necháme prohřát, aby se ovocná směs dobře propojila. Moc nezahřívejte, aby se maliny nerozvařily a zachovaly si svěží chuť. Lehce zchladlé želé navrstvíme na čokoládový krém a vše dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte