Vláčný a výborný lowcarb dezert...
V případě zájmu, můžete sledovat mé další inspirace na https://www.instagram.com/p/CVF5RMvtV-g/...
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 23 cm | |
---|---|
mrkev
najemno strouhaná
|
200 g |
vajíčka
|
2 kusy |
mléko plnotučné
|
3 lžíce |
máslo čerstvé
|
15 g |
ořechy vlašské mleté
|
80 g |
mouka kokosová
|
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
skořice mletá
|
1,5 lžiček |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
čekankový sirup
|
20 g |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
jahody
|
10 kusů |
physalis, mochyně
|
30 g |
máta čerstvá
|
5 lístků |
Postup přípravy
-
Mrkev, vejce, mléko a rozpuštěné máslo si smícháme v jedné míse a ve druhé ostatní suroviny a poté spojíme a pořádně promícháme. Rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180° cca 30 minut.
-
Vše vyšleháme do pevna a nalijeme na vychladlý korpus, dáme ztuhnout do lednice...
Navch jsem dala LC čokoládu rozpuštěnou s máslem, jahody, mochyni a mátu.
Makronutrienty
31%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 842 kJ | 971 kJ |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 232 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,46 g
4,76 g |
10,9 g
5,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,946 SVJ | 1,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,8 g
7,28 g |
18,3 g
8,4 g |
Bílkoviny | 5,69 g | 6,57 g |
Sůl | 0,226 g | 0,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů