Mrkvové karbanátky

Lenka Maříková

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Mrkvové karbanátky

Mrkvový karboše jsou nadčasový i když příprava zabere půl hoďky našeho cenného času, který bychom mnohem více efektivně využili k slídění na FCB.

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme, fazole mixneme v chopperu, cibule najemno. Vše zapracujeme s moukou (můžeme přidat sušené kvasnice). Mučíme hmotu tak dlouho, až to vzdá a drží pohromadě. Kdyby to jo nedrželo, trocha šlemu z kysaného zelí nebo láku z okurek plus přídavek mouky tomu dokáže domluvit. Olej musí být rozpálený a vydržíme s nervy při obracení, aby to byla křupajda a ne mastná cákota. Přeji dobrou chuť :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte