Mrkvová roláda

Kitchen Affair

Mrkvová roláda 3 další fotky

Mrkvová roláda se velmi rychle stala absolutní hvězdou v mojí kuchyni. Nahradila i cuketovou bábovku, a to je co říct. Kombinace mrkve, který dodá těstu neuvěřitelnou vláčnost, a svěžího mascarpone krému nadchne každého.

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte společně s cukrem a olejem do pěny.

    Mouku, prášek do pečiva a koření promíchejte společně v misce. Potom po částech přisypávejte k vaječné pěně. Vždy dobře promíchejte. Jakmile se zbavíte veškeré mouky, můžete přidat jemně nastrouhanou mrkev (3 hrnky). Důkladně ji vmíchejte do těsta.

    Plech vyložte pečícím papírem a nalijte těsto. Těsto špachtlí rovnoměrně rozprostřete tak, aby se dostalo i do krajů a mělo všude pokud možno stejnou výšku.

    Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 C na 15 minut.

    Poté plech vyndejte z trouby a ihned pomocí utěrka zabalte. Rolujte od kratší strany (na výšku). Roládu nechte 30 minut zchladnout. Potom ji opatrně rozbalte. Dejte pozor, aby nepopraskala. A počkejte, než vychladne úplně.

  2. Šlehačku ušlehejte do tuha. Smíchejte s mascarpone a vyšlehejte hladký krém. Vmíchejte citronovou šťávu a datlový sirup.

    Hotový krém rovnoměrně natřete na roládu a tu zamotejte. Dejte na hodinu do ledničky vychladit.

    Roládu můžete ozdobit šlehačkou a opraženými oříšky nebo jen lehce posypat moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte