Marmeláda z třešní/višní

Hela De

Marmeláda z třešní/višní

No prostě skvělá chuť i barva...je skvělá na chleba i jako náplň do koblih :)

Postup přípravy

  1. Všechny opláchunté a vypeckované třešně vsypte do velkého hrnce s těžkým dnem a za neustálého míchání vařte do změknutí . Jakmile se na povrchu rozvaru utvoří pěna, odeberte ji pomocí sítka a vyhoďte.

  2. Tyčovým mixérem rozmixujte část ovoce tak, aby v marmeládě zůstaly kousky ovoce.

  3. Přípravek gelfix rozmíchejte v jedné lžíci třtinového cukru a přisypte k ovoci. Oslaďte ještě dalšími 4 lžícemi třtinového cukru a pořádně promíchejte. Vařte asi 1 minutu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte na polovinu a špičkou ostrého nože vyjměte semínka. Ta přimíchejte do marmelády společně s prázdným luskem a vařte ještě 10 minut, aby se chuť vanilky pořádně uvolnila.

    Nakonec vyjměte uvařený lusk a odstavte marmeládu z plotny.

  4. Naplňte do vymytých sklenic, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.

    Nechte vychladnout.

  5. Marmeláda

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte