
- 2h
- 25 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na těsto: | |
---|---|
máslo
|
250 g |
cukr krystal
|
300 g |
hladká mouka pšeničná
|
400 g |
včelí med
|
3 lžíce |
soda jedlá
|
2 lžičky |
mléko polotučné
|
100 ml |
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
Na krém: | |
mléko polotučné
|
600 ml |
cukr krystal
|
2 lžíce |
jemná krupice, dětská krupička
|
7 lžic |
máslo
|
250 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené
|
400 g |
Postup přípravy
-
Výroba těsta:
Zapneme sporák a v hrnci rozpustíme máslo. Potom přidáme med, cukr a mléko. Promícháme. Mezitím si v misce promícháme mouku a sodu. Suroviny z misky přisypeme k těm v hrnci a smícháme. Vypneme sporák. Do nevřelé, ale teplé směsi přidáme 3 celá vejce. Rozdělíme si těsto na 3 díly (potom máme upečené 3 pláty). Pečeme na pečicím papíru, 8 minut, trouba na 200 stupňů.....
-
Krém: Z mléka,cukru a krupice uvaříme hustou kaši. Necháme ji vychladnout a přidáme máslo a salko. Pláty necháme vychladnout, dáme je na sebe a ořežeme, aby jsme je měli stejně velké. Zbytky z těsta a ořechy rozmixujeme na drobno. První plát pokapeme rumem. Vezmeme 1/3 krému a plát potřeme. Přiložíme druhý plát, a teď už bez rumu jen potřeme krémem. Přiložíme 3 plát, zakončíme potřením krému a posypeme ořechy. Necháme odležet v chladnu, nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
61%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 513 kJ | 1 586 kJ |
Kalorická hodnota | 362 kcal | 379 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,2 g
22,1 g |
40,1 g
23,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,82 SVJ | 4,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,5 g
11 g |
19,4 g
11,5 g |
Bílkoviny | 5,98 g | 6,27 g |
Sůl | 0,264 g | 0,277 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů