Marcipánové mušličky

Markéta Silovská

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Marcipánové mušličky

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

    Tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru.

    Vložíme do formičky, vyklepneme a necháme do druhého dne zaschnout.

  2. Slepíme máslovým krémem vždy dvě mušličky k sobě tak, aby vrch zůstal otevřený,nebo slepíme s upečeným lineckým kolečkem nebo kytičkou. Vložíme do papírového košíčku a ozdobíme

  3. Pokud chceme, aby mušlička v košíčku krásně držela a nevypadla,

    namočíme spodní část do polevy z bílé čokolády a teprve poté vložíme do košíčku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte