Velice zajímavá kombinace chutí :) Vyzkoušejte !
- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mák mletý
|
1,5 hrnků |
mouka pohanková
|
1 hrnek |
cukr krystal
|
5 lžic |
cuketa
|
300 g |
len, lněné semínko mleté
|
50 g |
voda
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
Náplň | |
jablka
|
1 500 g |
cukr krystal
|
4 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme hrnek a půl čerstvě namletého máku, hrnek pohankové mouky, 5 lžic cukru, 300g najemno nastrouhané cukety, 4 lžíce namletého lněného semínka, hrnek vody a 2 lžičky kypřícího prášku. Těsto nalijeme do velkého plechu na pečení, vymažeme, nebo vyložíme pečícím papírem a připravíme náplň.
-
Do kila a půl nahrubo nastrouhaných jablek vmícháme 4 lžíce cukru a 1 pudinkový prášek. Jablka navrstvíme na těsto a dáme cca na 40 minut péct. Při podávání můžeme zdobit mátou
Makronutrienty
78%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 476 kJ | 606 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 145 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,6 g
6,42 g |
26,2 g
8,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,06 SVJ | 2,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,31 g
0,424 g |
4,22 g
0,54 g |
Bílkoviny | 2,4 g | 3,06 g |
Sůl | 0,142 g | 0,181 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů