Táto maková hrnčeková bábovka vyšla krásne, na jednotku
- 50m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 kus |
1 kus |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 kusy |
2 kusy |
Poleva | |
1 kus |
1 kus |
125 g |
125 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Rúru si predohrejeme na 180 stupňov. Mak si pomelieme, a zmiešame spolu všetky suché suroviny. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si vyšlaháme tuhý sneh.
-
Do suchej zmesi pridáme mlieko (v mojom prípade smotanu), olej a žĺtky a všetko spolu dôkladne zmiešame. Nakoniec postupne primiešavame sneh.
Formu na bábovku si vymažeme olejom a vysypeme múkou.
Bábovku pečieme cca 40min
-
Kto má rád citrónkovú polevu, môže si ňou bábovku poliať. Spravíme si ju z 1 bielku, 125g preosiateho práškového cukru a šťavy z 1/2 citrónu
Makronutrienty
54%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 206 kJ | 1 930 kJ |
Kalorická hodnota | 527 kcal | 461 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
50,2 g
22,9 g |
43,9 g
20,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,02 SVJ | 4,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,3 g
2,32 g |
30,8 g
2,03 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 6,24 g |
Sůl | 0,393 g | 0,344 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů