Maková bábovka - LC

Laduš

Maková bábovka - LC

Velmi lahodná a svěží, vhodná např. ke snídani či jako dezert ke kávě. I když obsahuje tvaroh, je lehká. 🙂

Postup přípravy

  1. Celá vejce s erythritolem a solí vyšleháme do pěny. Pak přišleháme olej s tvarohem, citrónovou kůrou a vanilkou. Nakonec rychle a krátce a už jen vařečkou vmícháme mouky smíchané s mákem a práškem do pečiva.

  2. Těsto přendáme do bábovkové formy. Já mám silikonovou, takže jsem ji ničím nevymazávala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca hodinu na 180 stupňů, nebo podle typu trouby (zkusíme špejlí).

    Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout a až pak vyklopíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte