Pivní rohlíky u nás jednoznačně vedou a podle slov mých drahoušků bych je mohla dělat každý den. Ale byla by to velká nuda, péct pořád jedno a to samé beze změny.
Samozřejmě všichni "detektivové" hned odhalili, že "jsou dneska zase nějaký jiný, že jo :D. Ale nefrfňají, už si zvykli být za "pokusné králíky". Takže dneska tyhle...
- 2h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mléko polotučné 1,5% tuku
|
250 ml |
droždí kostka
|
1 kus |
hladká mouka pšeničná
|
500 g |
olej řepkový
|
2 lžíce |
majonéza
|
80 g |
cukr krystal
|
3 lžičky |
sůl
|
1,5 lžiček |
kmín drcený
|
1 lžička |
vajíčka
na potření
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělit na 10 dílů, nechat pod igelitem asi 10 minut odpočinout, pak umotat rohlíky, uložit na plech s pečícím papírem a nechat asi 45 minut kynout.
-
Poté potřít rozšlehaným vejcem, lze posypat podle chuti kmínem, solí, semínky apod. a péct asi 20 minut na 180 stupňů. Z těsta lze tvarovat nejen rohlíky, ale i housky, pletýnky, bagety, bulky, veky apod.
Makronutrienty
66%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 373 kJ | 1 288 kJ |
Kalorická hodnota | 328 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
43,6 g
3,38 g |
40,9 g
3,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,36 SVJ | 4,09 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,6 g
1,32 g |
12,8 g
1,23 g |
Bílkoviny | 8,77 g | 8,23 g |
Sůl | 1,07 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů