MAJOLKOVÉ ROHLÍKY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

MAJOLKOVÉ ROHLÍKY

Pivní rohlíky u nás jednoznačně vedou a podle slov mých drahoušků bych je mohla dělat každý den. Ale byla by to velká nuda, péct pořád jedno a to samé beze změny.

Samozřejmě všichni "detektivové" hned odhalili, že "jsou dneska zase nějaký jiný, že jo :D. Ale nefrfňají, už si zvykli být za "pokusné králíky". Takže dneska tyhle...

Postup přípravy

  1. Zaděláno a vykynuto v pekárně, rozdělit na 10 dílů, nechat pod igelitem asi 10 minut odpočinout, pak umotat rohlíky, uložit na plech s pečícím papírem a nechat asi 45 minut kynout.

  2. Poté potřít rozšlehaným vejcem, lze posypat podle chuti kmínem, solí, semínky apod. a péct asi 20 minut na 180 stupňů. Z těsta lze tvarovat nejen rohlíky, ale i housky, pletýnky, bagety, bulky, veky apod.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte