Mala som rybezle nazvys, tak som ich musela spracovat :) luxusny keto-rybezlovy pernik, recept som si upravila z klasickej verzie na keto a nízkosacharidovú verziu s povolenych potravin
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
150 g |
xylitol
|
150 g |
mouka kokosová
|
75 g |
vajíčka
|
2 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
soda jedlá
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření
|
1 lžíce |
kokosový olej
|
100 ml |
mléko plnotučné
|
500 ml |
Navrch | |
marmeláda ovocná, džem
bez cukru:rybíz rozvaříme, přisladíme xylitolem a rozmixujeme, přidáme xantanovou gumu
|
3 lžíce |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
kokosový olej
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ribezlovy dzem- ribezle nemam odvazene- cerstve som dala do hrnceka varit mozte dat lyzicu xilitolu alebo steviu, chvilku povarime, pridame 1cl xantanovej gumy a rozixujeme ponornym mixerom.
Ribezle som dala na este horuci kolacik.
-
Ribezlovy dzem- ribezle nemam odvazene- cerstve som dala do hrnceka varit mozte dat lyzicu xilitolu alebo steviu, chvilku povarime, pridame 1cl xantanovej gumy a rozixujeme ponornym mixerom.
Ribezle som dala na este horuci kolacik.
-
Navrch dzem
Poliat cokoladou.
Dobru chut
Makronutrienty
48%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 308 kJ | 1 728 kJ |
Kalorická hodnota | 313 kcal | 413 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27 g
7,01 g |
35,6 g
9,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,7 SVJ | 3,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,6 g
11,5 g |
28,5 g
15,1 g |
Bílkoviny | 7,75 g | 10,2 g |
Sůl | 0,328 g | 0,434 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů