Low carb ovocný koláč s tvarohem a sněhovou peřinou s červeným rybízem

Jídelní plán

Low carb ovocný koláč s tvarohem a sněhovou peřinou s červeným rybízem

Vyzkoušejte tento svěží nízkosacharidový ovocný koláč se sněhovou peřinou. Místo rybízu lze využít jakékoli výraznější ovoce - višně, maliny, určitě by byl skvělý i s rebarborou. Koláč je z kvalitních základních surovin.

Postup přípravy

  1. Použila jsem formu o průměru 20 cm. Před pečením formu vymažte máslem a kokosem nebo trochou mandlové mouky. Formu místo vymazání můžete vyložit jen pečícím papírem.

  2. Těsto - všechny suroviny na těsto - mimo vaječného bílku - jsem dala do sekáčku od tyčového mixeru a promixovala. Vlhkou rukou jsem těsto natlačila do formy tak, aby kolem vznikl okraj vysoký 1-2cm. Pečeme při 180C cca 15minut. Poté na předpečený koláč rozetřeme tvarohovou náplň.

  3. Tvarohová náplň - suroviny na náplň umixujeme v sekáčku. Koláč potřený náplní dáme péct na dalších 20minut. Poté na koláč navrstvíme bílkovou směs.

  4. Bílková směs - z bílků, které zbyly z těsta ušleháme tuhý sníh, následně zašleháme Xylitol pěkně do tuha. Nakonec lehce vmícháme rybíz, citronovou šťávu, a skořici. Bílkovou směs navrstvíme na koláč a opět pečeme cca 15minut hezky do růžova. Dobu pečení přizpůsobte vaší troubě. Záleží i na tom, jak vysoko v troubě je koláč umístěný.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte