Tyto skvělé miniburgery chutnaly skvěle a ještě super vypadaly a jak známo jí se hlavně očima:-)
- 2h
- 9 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
vepřové maso mleté
|
900 g |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý celý
|
1 mg |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
červená paprika
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
0,5 svazku |
zakysaná smetana
|
1 hrnek |
majonéza
|
4 lžíce |
kečup jemný
|
2 lžíce |
chilli sušené mleté
|
1 špetka |
rukola
|
1 svazek |
rajče
|
2 kusy |
mozzarella
|
150 g |
bílý jogurt
|
150 g |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
sůl
|
1 lžička |
lněné semínko
|
80 g |
psylium
|
20 g |
dýňová semínka
|
25 g |
slunečnicová semínka
|
25 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
5 g |
Postup přípravy
-
Burgry si připrávíme z mletého masa, přidáme sůl, pepř, mletou papriku. Na kostičky nakrájíme červenou papriku a jarní cibulku a přidáme ke směsi. Vytvoříme burgry a opečeme na grilu nebo na pánvi. My k nim upekli jogurtové houstičky podle receptu ,který také najdete popsaný ve videu.na dip ,který jsme do burgerů použili jsme rozmíchali zakysanou smetanu,trošku majonézy, kečup a chilli koření.burgry jsme nakonec doplnili rukolou, plátkem mozarely a rajčete . chutnaly výborně!!!vyzkoušíte?
Makronutrienty
12%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 141 kJ | 2 926 kJ |
Kalorická hodnota | 273 kcal | 699 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,67 g
1,93 g |
12 g
4,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,467 SVJ | 1,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,5 g
7,6 g |
60,3 g
19,5 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 29,8 g |
Sůl | 0,611 g | 1,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů