Recept na nejlepší kávová zrna. S tímto nízkosacharidovým (low carb) cukrovím je trochu práce, ale je osvědčený a vynikající:) Bez lepku a přidaného cukru.
marcipán zde: www.jidelniplan.cz/recepty/lowcarb-marcipan
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Marcipán | |
---|---|
mandle mleté
|
150 g |
xylitol
namlet na moučku
|
100 g |
mandlová mouka odtučněná
|
90 g |
voda
|
45 ml |
mandlové aroma, tresť
|
1 lžička |
Náplň | |
máslo čerstvé
|
62 g |
káva instantní
|
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Poleva | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
30 g |
smetana na vaření
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smíchat, odučněnou mouku přidávat do konzistence marcipánu.
Dát zabalené do lednice ztuhnout.
-
- vše smíchat a nechat stuhnout v lednici.
-
- uděláme malé oválky, dáme do mrazáku stuhnout. Pak obalíme v marcipánu, vařečkou uděláme tvar zrn. Dáme opět stuhnout. Nakones obalíme v čokoládě a necháme v lednici.
Makronutrienty
40%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 919 kJ | 820 kJ |
Kalorická hodnota | 459 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,3 g
3,73 g |
13,8 g
1,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,23 SVJ | 1,38 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,4 g
10,1 g |
16 g
4,31 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 4,55 g |
Sůl | 0,054 g | 0,023 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů