Litý kynutý čokoládový koláč s ostružinami

Jídelní plán

Litý kynutý čokoládový koláč s ostružinami

Dobrý a vlhčí koláč bez vajec a mléka.

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme troubu na 180°C.

  2. Oloupeme červenou řepu a dáme vařit nebo péct do trouby.

  3. V míse smícháme mouku s cukrem.

    Do mističky odebereme dvě lžíce moučné směsi, přidáme pět lžic rostlinného mléka a rozmícháme s droždím na hladkou kaši. Necháme vzejít cca 15 minut kvásek.

    Zbytek moučné směsi promícháme s rostlinným mlékem na řídké těsto. Po vzejití vmícháme kvásek a vypracujeme v robotu. Necháme kynout zhruba 30minut.

  4. Mezitím nasypeme uvařenou červenou řepu do mixéru, přidáme špetku soli, kakao a sádlo. Rozmixujeme na hladký krém a necháme zchladnout. Jakmile směs vychladne na teplotu těla, je možné ji smíchat se zbytkem těsta.

    Hmotu pak ještě jednou propracujeme a nalijeme na plech.

  5. Posypeme ostružinami nebo jiným tmavým ovocem - dobré jsou švestky, třešně, višně atd.

    Pečeme 15 minut na 180°C, poté ztlumíme na 160°C a pečeme dalších zhruba 30 minut, dokud se koláč neodlepuje od plechu a testovací špejle není po vytáhnutí suchá.

    Posypeme ostružinami nebo jiným tmavým ovocem - dobré jsou švestky, třešně, višně atd. 
Pečeme 15 minut na 180°C, poté ztlumíme na 160°C a pečeme dalších zhruba 30 minut, dokud se koláč neodlepuje od plechu a testovací špejle není po vytáhnutí suchá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte