- 1h:10m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pečivo | |
---|---|
60 g |
60 g |
40 g |
40 g |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 3 lžičky |
3 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Smícháme v míse všechny suché suroviny(anýz rozemeleme, nebo rozdrtíme v hmoždíři), v druhé misce všechny mokré(místo tučného mléka 3,5% můžeme použít vodu). Spojíme v těsto, dáme do vymazané formy 22x10cm péct do rozpálené trouby na 180° cca 50-55 minut.
-
Variabilně je možné přidat sušené paprikové floky(jako já), nebo sušenou cibulku, česnek a posypat semínky.
Makronutrienty
21%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 021 kJ | 1 193 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 285 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,63 g
1,43 g |
8,92 g
1,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,763 SVJ | 0,892 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,3 g
3,96 g |
19 g
4,62 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 14,4 g |
Sůl | 1,79 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů