Květákovo-kedlubnová kaše s lososem na másle LC

Fialka

Květákovo-kedlubnová kaše s lososem na másle LC

Chtěla jsem lowcarb jídlo a přílohu, která by zároveň byla i nízkoenergetická.

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku si dáme vařit oloupanou kedlubnu, nakrájenou na kostičky. Osolíme a přidáme kurkumu. Vaříme do měkka. Zároveň v druhém kastrůlku vaříme 10 minut květák ve slané vodě. Po uvaření květák i kedlubnu scedíme a po té sesypeme do vyšší úzké nádoby. Přidáme špetku muškátového oříšku a pomorným mixerem umixujeme na kaši.

    Na sporák si dáme rozpállit pánvičku. Lososa osolíme. Pánvičku potřeme máslem a lososa orestujeme vždy 3 minuty z každé strany. Zatímco se nám peče losos, umixujeme si kaši z květáku a kedlubny.

    A máme hotovo! Jídlo jsem ještě ozdobila cherry rajčátky - aby jedlo i oko :O) ! Dobrou chuť :O)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte