Květáková smaženice s domácí tatarkou

Oli

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Květáková smaženice s domácí tatarkou

Fakt moc dobrá záležitost z květáku :)

Postup přípravy

  1. Syrový květák nastrouháme na větších slzičkách, nivu také.

    Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme květák, orestujeme, okořeníme, trochu podlijeme vodou a pár minut podusíme.

  2. Přidáme vajíčka a uděláme smaženici, pridáme nasekanou pažitku.

    Posypeme nivou a servírujeme s bohatou zeleninovou oblohou a domácí tatarkou.

    Mužům s bramborem, mě stačí takto bohatě :).

  3. Tatarka: do nádobky aby se nám tam vešel ponorný mixér dáme olej a vajíčko, přidáme sůl a citronovou šťávu.

    Vložíme mixér a pár vteřin mixujeme dohusta.

  4. Přidáme si co máme rádi: okurku, cibuli, já pažitku (je třeba ji spotřebovat než vykvete) a zakysanou smetanu, zamícháme a pochutnáváme si.

    Je to hned, bez přidaného cukru a konzervantů a dle chuti.

    Ale pozor, nevydrží než asi 3 dny (stejně ji sníte :)) ).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte