Při nízkosacharidovém stravování na talíř rýže negative. Můžete si ale její alternativu připravit z květáku. Je výborná a rychlá.
- 10m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
květák
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
80 g |
ocet jablečný
|
1 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
muškátový ořech mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Květák omyjeme a rozdělíme na drobné růžičky. Na drobno rozsekáme v mixéru, můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej. Vsypeme květák a zakápneme ho jablečným octem. 4 minuty restujeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a dokořeníme podle chuti.
Makronutrienty
33%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 359 kJ | 1 094 kJ |
Kalorická hodnota | 85,8 kcal | 261 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,61 g
1,69 g |
14,1 g
5,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,461 SVJ | 1,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,36 g
4,54 g |
22,4 g
13,8 g |
Bílkoviny | 1,83 g | 5,59 g |
Sůl | 0,723 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů