Kuřecí stehýnka na rozmarýnu s restovanými fazolkami

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí stehýnka na rozmarýnu s restovanými fazolkami

Ti zatracení slimáci nechali kupodivu moje fazolky žít, přežít a, světe div se, i zdárně plodit. Takže jsme si mohli dopřát tuhle pochoutku z naprosto čerstvých a zaručeně bio fazolových lusků.

Postup přípravy

  1. Maso nasolíme a nakořeníme, potřeme olejem a necháme do druhého dne marinovat.

  2. Poté podlijeme vodou, přihodíme snítky čerstvého rozmarýnu a pečeme zakryté asi 1 hodinku, pak odkryjeme a za občasného přelití výpekem dopékáme kůrčičku.

  3. Fazolky - celé zelené fazolové lusky, zbavené stopky a tvrdých vláken nasekáme na větší kousky.

  4. Na pánvi necháme rozvonět na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přihodíme fazolky a společně restujeme. Ochutíme dle libosti bylinkami, osolíme, opepříme a zakápneme pro zjemnění trochou sladké smetany.

  5. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

    A můžeme podávat na stůl.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte