Inspirace v kuchařce Voňavá kuchařka, jen jsem něco přidal, něco ubral, podle vlastní chuti. Výborná lowcarb příloha.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za zajímavý recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
"Čočka" | |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
3 stonky |
3 stonky |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
na vyplakání lilku 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejdříve jsem nakrájel cibuli nadrobno a na ghí zesklovatěl. Prsa jsem celé nasolil, opepřil a namazal hořčicí. Vložil k cibuli a pod poklicí restoval do zezlátnutí na povrchu. Prsa vyndal a přiklopil talířem, aby maso nevystydlo, do výpeku na pánev přidal na velmi drobné kostičky mrkev a celer. Zase pod poklicí dusil do měkka, poté přidal na okamžik 3 stroužky česneku na slabé plátky a 1 stroužek rozmačkaný.
-
Po cca 1 minutě jsem přidal lilek na kostičky 0,5 cm (předtím jsem ho nakrájel na kolečka, osolil, nechal vyplakat a papírovou utěrkou usušil). Lilek jsem neloupal, ale kdo nemá rád tvrdší slupku, oloupe si ho. Po pár minutách přidal oregáno a dusil dokud lilek nezměkl. Postupně jsem přidal ocet a protože mi i pod poklicí připadala ,,čočka" suchá, přidal jsem 2 PL olivového oleje. Už jsem nesolil, ale podle chuti, lze přisolit.
Makronutrienty
26%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 471 kJ | 2 755 kJ |
Kalorická hodnota | 113 kcal | 658 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,65 g
2,87 g |
33,1 g
16,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,565 SVJ | 3,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,26 g
1,86 g |
30,7 g
10,9 g |
Bílkoviny | 10,5 g | 61,4 g |
Sůl | 1,07 g | 6,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů