
Inspirace v kuchařce Voňavá kuchařka, jen jsem něco přidal, něco ubral, podle vlastní chuti. Výborná lowcarb příloha.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za zajímavý recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
cibule červená
|
1 kus |
máslo přepuštěné, ghí
|
2 lžíce |
hořčice dijonská
|
2 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
"Čočka" | |
lilek
|
1 kus |
mkrev
|
3 kusy |
celer řapíkatý
|
3 stonky |
česnek stroužky
|
4 kusy |
chilli jalapeňos papričky
|
1 kus |
oregano, dobromysl sušená
|
1 lžíce |
ocet balsamikový, krém
|
2 lžíce |
olivový olej
|
2 lžíce |
sůl
na vyplakání lilku
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejdříve jsem nakrájel cibuli nadrobno a na ghí zesklovatěl. Prsa jsem celé nasolil, opepřil a namazal hořčicí. Vložil k cibuli a pod poklicí restoval do zezlátnutí na povrchu. Prsa vyndal a přiklopil talířem, aby maso nevystydlo, do výpeku na pánev přidal na velmi drobné kostičky mrkev a celer. Zase pod poklicí dusil do měkka, poté přidal na okamžik 3 stroužky česneku na slabé plátky a 1 stroužek rozmačkaný.
-
Po cca 1 minutě jsem přidal lilek na kostičky 0,5 cm (předtím jsem ho nakrájel na kolečka, osolil, nechal vyplakat a papírovou utěrkou usušil). Lilek jsem neloupal, ale kdo nemá rád tvrdší slupku, oloupe si ho. Po pár minutách přidal oregáno a dusil dokud lilek nezměkl. Postupně jsem přidal ocet a protože mi i pod poklicí připadala ,,čočka" suchá, přidal jsem 2 PL olivového oleje. Už jsem nesolil, ale podle chuti, lze přisolit.
Makronutrienty
24%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 508 kJ | 2 977 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 711 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,86 g
2,87 g |
34,3 g
16,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,586 SVJ | 3,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,97 g
1,81 g |
29,1 g
10,6 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 79,7 g |
Sůl | 1,03 g | 6,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů