
Máte rádi vůni Indie, její chutě?
Tento zajímavý recept nám poskytla Ruth Šormová :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
cibule
|
1 kus |
fazolové lusky mražené
|
100 g |
cuketa
|
1 kus |
kořenicí pasta tika masala
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
kokosové mléko
|
400 ml |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Orestovat proužky cibule a kostky kuřecího masa. Osolit, přidat směs indického koření tikka masala, strouhaný kokos a dusit doměkka, nakonec vmíchat kokosové mléko.
-
Na druhé pánvi krátce orestovat na olivovém oleji kostky cukety a fazolky, aby zelenina zůstala al dente, osolit.
Makronutrienty
15%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 574 kJ | 2 840 kJ |
Kalorická hodnota | 137 kcal | 679 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,76 g
1,05 g |
18,6 g
5,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,376 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,88 g
6,73 g |
43,9 g
33,3 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 57,6 g |
Sůl | 0,791 g | 3,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů