
Zdravé, barevné lowcarb jídlo - jarní skvělý oběd.
Děkujeme Zuzce Cuseway za krásný recept :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
1 kus |
žampiony čerstvé
|
250 g |
špenát, čerstvé listy
|
250 g |
kurkuma mletá
|
1 lžička |
česnek sušený / granulovaný
|
1 lžička |
paprika sladká mletá uzená
|
0,5 lžičky |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
kokosový olej
|
1 lžíce |
limetková šťáva
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso jsem si ocistila ,nakrajela na platky ,osolila ,opeprila,pridala papriku spolu s kurkumou,do panve jsem si dala kokosovej olej a maso jsem opekala z obouch stran ,krasne do zlatova,az masicko je hotove tak jsem prendala maso na talir a na te same panvicce jsem orestovala zampiony ,a zakapla limetkovou stavou.
-
Na druhou panev jsem si dala kapku olivace ,pridala baby spenat,sul a suseny cesnek.Restovala opravdu chvilku.
Na talir dala jako prvni baby spenat, zampiony a na vrch masicko.
Makronutrienty
19%
70%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 316 kJ | 1 219 kJ |
Kalorická hodnota | 75,4 kcal | 291 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,23 g
0,19 g |
12,5 g
0,732 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,323 SVJ | 1,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,98 g
1,4 g |
7,64 g
5,42 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 47,3 g |
Sůl | 9,26 g | 35,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů