Kuřecí curry Srí Lanka

Healty Kiki

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Kuřecí curry Srí Lanka 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli a pórek na drobno.

    Na nepřilnavé pánvi na sucho bez tuku orestujeme maso a cibuli.

    Podlijeme vývarem, přidáme koření a povaříme.

    Přidáme pórek a kokosové mléko. Společně vaříme ještě asi 5 minut.

  2. Čočku namočíme do vody a necháme namočenou alespoň 0,5 hodiny, ale může být klidně do druhého dne.

    Přidáme koření a kokosové mléko a vaříme tak dlouho až vznikne hustá kaše.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 1x 1 cm. Cibuli nakrájíme na drobno. Rozložíme na pekáček, který jsme vytřeli olejem. Stačí 2 – 3 kapky. Posypeme kořením. Vložíme do trouby a pečeme na střední teplotu až povrch lehce zezlátne.

    Brambory polijeme kokosovým mlékem, promícháme a pečeme ještě cca 10 minut.

  4. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, cibuli na drobno.

    Přidáme koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až mrkev změkne. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby tak, aby se mrkev nepřipálila. Mrkev se má dusit na malém množství tekutiny, nikoliv vařit.

    Nakonec přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotová mrkev je hustá, bez tekutiny.

  5. Fazolky nakrájíme na 5 cm kousky, přidáme koření, mírně podlijeme vývarem a dusíme až fazolky změknou. nakrájíme na drobno. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby tak, aby se fazolky nepřipálily. Fazolky se mají dusit na malém množství tekutiny, nikoliv vařit.

    Nakonec přidáme kokosové mléko a zredukujeme přebytečnou tekutinu. Hotové fazolky jsou husté, bez tekutiny.

  6. Servírování

    Jako přílohu podáváme vařenou rýži. Na stůl servírujeme každou část pokrmu v samostatné misce. Z misek si každý sám nabere na svůj talíř podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte