Kuřecí čína je fajn oběd, hlíva ho ještě výživově povýší.
A bramborový salát jen doplní kulinářský požitek. Vděčný oběd pro návštěvy, dobře vypadá i chutná:)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
300 g |
olej řepkový
|
1 lžíce |
sojová omáčka
|
1 lžíce |
worcestrová omáčka
|
1 lžíce |
kořenicí směs na čínu
|
1 lžička |
vajíčka
|
1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá
|
200 g |
pórek
|
1 kus |
ořechy kešu
|
1 hrst |
Salát | |
brambory vařené ve slupce
|
6 kusů |
zakysaná smetana
|
2 lžíce |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme s omáčkami, olejem, vajíčkem a dáme nejlépe přes noc do lednice odležet.
-
Uvařené brambory nakrájíme na osminky, zalijeme marinádou ze všech ingrediencí a necháme chvíli odležet.
-
Na oleji orestujeme maso, přidáme nakrájený pórek a hlívu. Společně orestujeme, přidáme kešu, lehce zastříkneme vodou a na vypnuté plotýnce necháme dojít.
-
Servírujeme s čerstvou zeleninou.
Makronutrienty
52%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 428 kJ | 3 717 kJ |
Kalorická hodnota | 102 kcal | 888 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
0,639 g |
95,2 g
5,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 9,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,88 g
13,8 g |
33,7 g
120 g |
Bílkoviny | 6,19 g | 53,8 g |
Sůl | 0,287 g | 2,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů