- 35m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
celer
|
100 g |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
smetana na vaření
|
100 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
žampiony čerstvé
|
65 g |
máslo přepuštěné, ghí
|
2 lžičky |
kedlubna
|
1 kus |
krůtí prsa
|
90 g |
Postup přípravy
-
Celer a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme ve vodě se špetkou kurkumy.
Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a zprudka na ghí opečeme. Vyjmeme z pánve a dáme na ní očištěné a na kousky nebo plátky nakrájené žampiony. Restujeme do změknutí. Přidáme maso, osolíme a opepříme. Zalijeme trochou smetany a stáhneme z plamene.
Zeleninu scedíme a namixujeme se zbytkem smetany.
Makronutrienty
28%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 388 kJ | 1 709 kJ |
Kalorická hodnota | 92,7 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,86 g
1,69 g |
21,4 g
7,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,486 SVJ | 2,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,54 g
13 g |
24,4 g
57,1 g |
Bílkoviny | 6,71 g | 29,6 g |
Sůl | 4,79 g | 21,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů