Krémová pórková polévka na kmíně s kořenovou zeleninou bílou ředkví a květákem

Na vlně chuti

Krémová pórková polévka na kmíně s kořenovou zeleninou bílou ředkví a květákem

Polévka, kterou nikdy nepohrdneme a máme moc rádi. Již delší dobu jsme ji neměli, a jelikož se mi povedlo sehnat moji oblíbenou bílou ředkev, pórek byl v lednici a květák byl rovněž v zásobě, nebylo co řešit. Kořenové zeleniny mám doma vždy dostatek, a tak se šlo na naši oblíbenou polévku.

Postup přípravy

  1. Na ghí orestujeme pokrájený pórek, zde jsem použila pouze světlou část, přidáme očištěnou pokrájenou petržel, celer, ředkev, na růžičky rozebraný květák, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Přidáme kmín, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Dle potřeby podlijeme vodou.

  2. Když je zelenina měkká, rozmixujeme zeleninu dohladka.

    Tato polévka může mít celou řadu dalších chutí, pokud máte chuť na kyselou verzi, stačí přikyselit Umeoctem, pokud na jemnější doplníme mandlovým mlékem či pokud tolerujeme mléčné výrobky bílým jogurtem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte