Krémová patizonová polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krémová patizonová polévka

Patizon není příliš využívaná zelenina. Přitom si z něj můžete, díky jeho houbové příchuti, vykouzlit spousty lahodných pokrmů. Jedním z nich je právě tato lahodná polévka.

Postup přípravy

  1. Patizon oloupeme, vykrájíme semínka, nakrájíme na kostičky. Uvaříme v cca ¾ l vody do měkka. Mladý patizon se loupat nemusí. Slupka se uvaří.

  2. Ve studeném mléce rozmícháme mouku, přilijeme do polévky, osolíme a povaříme.

  3. Polévku rozmixujeme, přidáme kudrnku a necháme lehce přejít varem.

  4. Polévka je velmi jemná, chutná po patizonu a kudrnce. Kdo má raději výraznější chuť, může patizon uvařit ve vývaru nebo polévku dochutit polévkovým kořením.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte