- 1h
- 9 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Oříškový krém | |
---|---|
lískooříškové máslo
|
100 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
prášek proteinový, čokoláda
|
30 g |
xylitol, cukr březový
|
30 g |
vanilkový extrakt
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Čokoládový krém | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
100 g |
kokosový olej
|
2 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
30 g |
jahody sušené
|
2 g |
Postup přípravy
-
Suroviny na oříškový krém vložíme do sekáčku a vypracujeme hladkou hmotu.
Suroviny na čokokrém rozpustíme společně ve vodní lázni.
-
Do formiček dáme lžíci oříškového krému a dáme na 10 minut do mrazáku.
Přidáme do každé formičky 2 lžíce čokokrému a opět do mrazáku.
Završíme 1 lžící oříškovéhokrému. Posypeme jahodami mrazem sušenými.
-
Hotové uchováváme v lednici, neboť kokosový olej se rozehřívá už při 21°C.
Makronutrienty
38%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 353 kJ | 879 kJ |
Kalorická hodnota | 562 kcal | 210 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,6 g
8,71 g |
13,7 g
3,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,66 SVJ | 1,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,2 g
19,9 g |
16,5 g
7,45 g |
Bílkoviny | 14,6 g | 5,46 g |
Sůl | 0,58 g | 0,217 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů