Koláčky ze škvarků se žloutkovým krémem

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Koláčky ze škvarků se žloutkovým krémem

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180°C. Škvarky jemně pomeleme, přidáme sladidlo, strouhanou citrónovou kůru, koření, vejce, jedlou sodu a mouky. Vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do formiček na koláčky. Formičky vložíme do trouby a pečeme 25 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. Mezitím připravíme krém. V rendlíku vyšleháme žloutky se sladidlem, vmícháme dřeň vyškrábanou z vanilkového lusku, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a krém necháme částečně zchladnout.

  3. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do vlahého krému. Přidáme rum, promícháme a necháme zchladnout.

  4. Vychladlé korpusy naplníme žloutkovým krémem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte