Výborný jarní lowcarb dezert, plný bílkovin a vitamínů.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 22 cm | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
12 g |
12 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
30 g |
30 g |
Náplň | |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
80 ml |
80 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Ovoce | |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše na korpus dám do mixéru, hmotu natlačím do vysypané formy. Korpus předpeču v troubě na 170C po dobu 20min. Poté naleju na koláč náplň, na ni ovoce, mandle, skořici…..a peču 40-50min při stejné teplotě. Pak vypnu troubu, otevřu dvířka a troubu, nechám sekundu vyvětrat a bud nechám dvířka malinko pootevřená nebo troubu zavřu a nechám klidně koláč hodinu v troubě dojít.
-
Náplň: vše krátce umixovat. Pokud je náplň příliš tuhá, klidně přidejte trochu mléka.
-
Rebarboru jsem oloupala, nakrájela a spařila horkou vodou (není pak tak kyselá ), opravdu jen přelít horkou vodou a hned slít, jinak nebude mít rebarbora žádnou chuť. Lze ji použít i bez spaření. Protože rebarbora je dost kyselá, smíchala jsem ji s 10g xylitolu a pak dala na koláč. Xylitol v případě bobulového ovoce nemusíte dávat.
Ideálně dát přes noc do lednice.
Makronutrienty
25%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 729 kJ | 519 kJ |
Kalorická hodnota | 174 kcal | 124 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,67 g
2,24 g |
5,46 g
1,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,767 SVJ | 0,546 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
3,44 g |
8,54 g
2,45 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 7,41 g |
Sůl | 0,295 g | 0,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů