
Je to rychlé a dobré...
- 35m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
klobása bílá, vinná
|
200 g |
klobása pikantní
|
100 g |
klobása moravská
|
100 g |
olej řepkový
|
1 lžička |
cibule červená
|
2 kusy |
hroznové víno
|
100 g |
česnek stroužky
|
5 kusů |
ocet vinný červený
|
2 lžíce |
fenykl, koření
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
cukr moučka
|
1 lžička |
jíška světlá
|
20 g |
Postup přípravy
-
Tři druhy klobás (vinná, papriková a nějaká libovější a voňavá, já dala česnekovou), olej, 2 červené cibule (na klínky), hroznové víno (možno červené i bílé), česnek (na plátky), červený vinný ocet, fenyklová semínka, sůl, cukr, hotová světlá jíška.
-
Vinnou klobásu poskládám do pekáčku a dám na 20 minut péct do trouby, poté nechám malinko zchladnout a nakrájím na špalíky.
-
Ostatní klobásy nakrájím na kolečka a dám na olej opékat do pánve, pak přidám cibuli, česnek, fenyklová semínka a nakonec hroznové víno, zakryju poklicí a nechám na mírném ohni dusit asi 10 minut.
-
Poté přidám vinnou klobásku, zaliju trochou vinného octa a nechám ještě mírně podusit, dochutím a zahustím.
Makronutrienty
26%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 906 kJ | 1 651 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 395 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,93 g
3,98 g |
16,3 g
7,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,893 SVJ | 1,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
7,27 g |
30,8 g
13,2 g |
Bílkoviny | 8,23 g | 15 g |
Sůl | 1,51 g | 2,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů