Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Kachní prsa na litinové pánvi se švestkovou omáčkou

Postup přípravy

  1. Kachní prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Osolíme a opepříme.

  2. Povidla v kastrůlku podlijeme trochou vody, přidáme sůl a pepř a povaříme.

  3. Litinovou pánev s rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po obou stranách opečeme. Maso na pánvi vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC. Pečeme cca 10 minut. Čas je orientační, podle velikosti porce.

  4. Hotové maso nakrájíme. Na řezu nesmí být krvavé, jen lehce narůžovělé.

    Tip

    Omáčku můžeme také připravit z čerstvých nebo kompotovaných švestek. V tomto případě musíme přisladit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte